Carolina Oerlemans

creatief therapeut - systeemtherapeut

Carolina

Mijn naam is Carolina Oerlemans, fiere moeder van 1 zoon die schilderkunst studeert. Samen filosoferen we vaak over het leven en de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

Ik ben geboren in Antwerpen en mijn gezin van oorsprong deed me als tiener grijpen naar de boeken van Jung om de intermenselijke relaties en dynamieken te doorgronden.

Mijn life motto is 1+1=3. Wat betekent dat nu? Wel, als we ons vanuit onze essentie en en authenticiteit met elkaar verbinden ontstaat er een grotere wijsheid waar spontaan nieuwe verrijkende ideeën of wendingen ontstaan.

We dragen allemaal een rugzak met fijne en minder fijne momenten. Dit vormt ons tot wie we zijn. Soms heb je externe begeleiding nodig om levensgebeurtenissen te verwerken, inzicht te krijgen in de vele puzzelstukken. We zijn er voor je en geven je extra tools mee om je vernieuwde weg in te slaan.

Als reisbegeleidster heb ik heel wat van de wereld gezien. Waarden, normen, talenten toetsen aan eigen referentiekaders brengt inzichten en nieuwe wereldvisies. Met een open geest gaan we samen op ontdekking naar jouw waarden en normen, naar jouw essentie en kracht.

Sinds 2003 ben ik systeem therapeut en sinds 2010 combineer ik de therapie met creativiteit. Het uiting geven aan wat van binnen leeft via een tekening of een beweging vormt een krachtige invalsweg om je proces aan te gaan. Op een laagdrempelige wijze raak ik de diepere lagen en dynamieken aan van het groeiproces. Het onderbewustzijnsniveau laat zij via spel en tekenmethodieken ontvouwen waardoor er een gedegen verander- en groeiproces geïnitieerd wordt. Het leer-en groeiproces wordt ondersteund door gesprekstherapie waar we de kaders en processen duidelijk toelichten.

Met een onvoorwaardelijke liefde, een grote glimlach en een warm hart maak ik makkelijk contact met kinderen: mijn speelsheid en ontvankelijkheid helpen een handje mee. Samen bekijken we de vraag waar je kind (of jij) mee zit, geven we aandacht aan de diepere lagen onder de vraag en reiken we kapstokken aan om in het hier en nu in het leven met zijn uitdagingen op een positieve manier aan te gaan.

Ik bouw het vertrouwen en het begeleidingsproces rustig op en wandel graag een eindje mee om kinderen en gezinnen te ondersteunen op hun pad.

Verder begeleid ik groeigroepen en workshops gaande van authentieke expressie, dans tot non-verbale communicatie. Naast de therapeutische sessies, ben ik docent aan het Centrum voor avondonderwijs en geef ik creatieve therapie en communicatie opleidingen.

In mijn vrije tijd vind je me in de bergen of al wandelend in de natuur.

Opleiding en vormingen

 • Bachelor Toerisme en Recreatie (Thomas More, 1997)

 • Manuele drukpuntmassage therapie (KdG, 2003)
 • Systemische coaching en opstellingswerk (Quinx & Indra Torsten Preiss, 2004)
 • Systemische therapie (Bert Hellinger Instituut Groningen, 2008)
 • Organisatie dynamieken (Bert Hellinger Instituut Groningen, 2007)
 • Persoonlijkheidstypologiën en functioneringsgesprekken (Acerta, 2009)
 • Keuzevakken psychologie en sociologie (KUL, 2010)
 • First Nations contextuele therapie (Mi'kmaq Canada, 2010)
 • Systemische therapie (Alfa en Omnia Utrecht, 2011)
 • NLP practitioner (Ubeon,2011)
 • Equine assisted coaching (Eagala, 2012)
 • Communicatie (Centrum voor Avondonderwijs, 2019)
 • Educatieve bachelor (KdG, 2023-2024)

Aangesloten bij : Netwerk geestelijke gezondheid kinderen en jongeren Pangg 0-18

Contact

0479/93.02.87

carolina@hetsleutelbloempje.be