Lise Vertommen

Orthopedagoge & Systeemtherapeut io

In 2018 studeerde Lise af als klinische orthopedagoge. Daarna ging ze aan de slag als opvoeder/begeleider in OBC Espero te Haren. Hier deed ze haar eerste ervaringen op rond trauma en hechtingsmoeilijkheden.

In 2019 ging Lise aan de slag als pleegzorgbegeleider bij de dienst Pleegzorg te Geel. Dit heel gericht om meer ervaringen op te bouwen met systemisch werken. Hier ligt haar passie! 

Na twee jaar te werken als pleegzorgbegeleider kan ze eveneens aan de slag binnen behandelpleegzorg. Ter ondersteuning van haar nieuwe functie startte ze in september 2021 de vierjarige opleiding tot relatie- en gezinstherapeute bij vzw Rapunzel. Daarnaast bleef het kriebelen om ook op zelfstandige basis aan de slag te gaan met gezinnen die extra ondersteuning kunnen gebruiken. 

Gezinnen, nieuw-samengestelde gezinnen en andere gezinsvormen (pleeggezinnen, adoptiegezinnen, ...) die zich zorgen maken over iemand binnen hun gezin kunnen bij Lise terecht om samen na te denken over de zorgen, krachten en mogelijke oplossingen. Deze zorgen kunnen bijvoorbeeld gaan over gedragsproblemen, interactieproblemen, hechting, leer- en ontwikkelingsstoornissen, trauma en klachten op vlak van fysieke of psychisch welbevinden.

Diploma's en vormingen

  • Bachelor Orthopedagogische wetenschappen (UCLL, 2015)
  • Master Klinische Orthopedagogiek (KU Leuven, 2018)
  • Vierjarige postgraduaatopleiding in de relatie-, gezins - en systeemtherapie i.o. (Vormingscentrum Rapunzel VZW - verbonden aan VUB)

Contact

0476/41.89.80

lise@hetsleutelbloempje.be

Een afspraak maken

Plan hier jouw eerste gesprek met Lise door op onderstaande knop te klikken.

Lise is aanwezig op donderdag avond.