.

Mama's in verbinding is een zwangerschapsgroep van zeven sessies bedoeld voor alle mama's die bewust willen omgaan met de groeiende baby(tjes) in hun buik. 

De zwangerschap is een erg belangrijke periode waarin je baby een erg snelle ontwikkeling doormaakt. Een baby wordt als het ware gemarineerd in de ervaringen en gevoelens van een mama en haar omgeving. Net daarom is het erg belangrijk om als vrouw ook goed voor jezelf te zorgen.

Het is een moment voor jezelf als vrouw om stil te staan bij je zwangerschap en hoe je je op dat moment voelt. 

Er is ruimte om te spreken over verschillende thema's aangaande zwangerschap en bevallen (fysieke-, emotionele- en hormonale veranderingen, hechting, voeding, zwangerschaps- en bevallingskeuzes,...)

Naast het geven van informatie en stilstaan bij jezelf geven we ook praktische tips en oefeningen om verbinding te maken met de baby.

De groep wordt begeleid door onze twee perinatale counselors Karen en Silvie.

Elke zwangere vrouw is welkom, ongeacht het aantal weken dat je zwanger bent.

Er wordt een hapje en een drankje voorzien.

Wil je op de hoogte blijven van de bijeenkomsten? Volg dan zeker onze Facebook en Instagram pagina


Wat komt er aan bod:

 • Sessie 1: Wat verandert er tijdens de zwangerschap, zowel op fysiek als emotioneel en psychisch vlak. En hoe kan je jezelf het best ondersteunen bij deze veranderingen.
 • Sessie 2: We staan stil bij het geboorteproces en wat je allemaal kan doen om dit vlot te laten verlopen.
 • Sessie 3: Wat als een geboorte niet zo gaat als verwacht? Je leert geïnformeerde keuzes maken wat betreft je zwangerschap en bevalling. Je leert verbinding maken met de baby in je buik aan de hand van yoga, meditatie en verschillende oefeningen)
 • Sessie 4: We gaan aan de slag met een geboorteplan. Wat heb jij nodig om een fijne beval ervaring te creëren en welke dingen kan je partner doen om je hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.
 • Sessie 5: Wat heb jij, je baby en je partner nodig in de periode na de geboorte? Op welke manier vul jij die post partum periode in? Wat kan je op zowel fysiek als mentaal vlak verwachten? 
 • Sessie 6: Voeding tijdens en na de zwangerschap. Informatie rond (borst)voeding bij je baby. 
 • Sessie 7: We verdiepen ons in slaap en huilen bij baby's. Wat mag/kan je verwachten van baby's en slaap. Wat probeert je baby je te vertellen? Op welke manier kan je je baby troosten.

Naast het informatieve gedeelte maken we ook ruimte om te ontspannen en verbinding te maken met je baby. Dit doen we aan de hand van yoga oefeningen, meditaties en andere verbindende oefeningen. Je krijgt praktische handvaten mee om als mama ontspannen en krachtig je zwangerschap te ervaren.

Getuigenissen

Shana

Ik ben zwanger van mijn eerste kindje en dankzij de groep voel ik me klaar voor de bevalling en sta ik sterker in mijn zwangerschap. De verschillende thema's bereiden je voor op wat gaat komen en hoe je hier mee kan omgaan. Wat er allemaal komt bij kijken en hoe je lichaam zich voorbereid op een bevalling. Er worden nuttige tips meegegeven en ze staan open voor alle vragen. Niets is taboe en ik heb altijd heel open kunnen communiceren met hoe ik de dingen ervaar omtrent mijn zwangerschap. Ik heb ook geleerd dat je zelf heel veel mag aangeven en bepalen tijdens je bevalling en dat dat ook ok is om dat te doen. Ook word heel erg meegegeven dat je heel erg naar je lichaam moet luisteren en dat je je nergens hoeft voor te schamen, maar veel dingen juist heel normaal zijn. Het is ook super leuk om je ervaring te delen met andere mama's en te luisteren naar hoe zij alles ervaren. Ook hier is ruimte voor. De yoga en meditatie zijn een super leuke extra om te leren hoe je plaats maakt in je buik voor je baby, hoe je je kan ontspannen, wat kan helpen bij rugklachten enz. Ook de connectie met je baby'tje opzoeken is een leuk element. Je komt er helemaal mee tot rust en waant je even in je eigen bubbel, jij, je baby in je buik en niets of niemand anders. Dat is fijn. Ik raad iedereen deze groep aan bij hun zwangerschap van hun eerste kindje omdat het helpt bij de onzekerheden, maar ook ben ik overtuigd dat bij een tweede zwangerschap je hier ook nog heel veel kan opsteken en steun uit kunt halen.

Praktisch

 • Zeven sessies.
 • Instappen kan op elk moment.
 • Dinsdag om de 2 weken van 10 tot 12u30 uur.
 • Kostprijs: €50 per sessie. 
 • Draag comfortabele kledij.
 • Inschrijven is verplicht.
 • Kleine groepjes van maximum 6 deelnemers.
 • Locatie: Groepspraktijk Het Sleutelbloempje (Sint-Niklaasstraat 52, 2260 Westerlo) 

Online reserveren

Wil jij ook graag bewust omgaan met je zwangerschap? Wil je dit proces graag aangaan met andere mama's en zo al bouwen aan een eigen village?

Op 12 september is er een gratis introductie les in samenwerking met de gemeente Westerlo. Via deze link kan je je hiervoor inschrijven.