An Van Gompel

.

Al heel jong wist ik dat ik met kinderen wou werken. Mijn opleiding als Kleuteronderwijzeres en als Onderwijskundig Pedagoog hielpen me om mijn droom waar te maken. Daarna heb ik met navormingen en met de BaNaBa Buitengewoon Onderwijs mijn expertise verder uitgebouwd.

Ik vind levenslang leren belangrijk. Verschillende navormingen en cursussen en praktijkervaring thuis en op mijn werk, gaven me op het juiste moment een duwtje in de rug. Zo bouwde ik kennis en ervaringen op rond o.a. hoogbegaafdheid, autismespectrumstoornis, ADHD, verstandelijke beperking, prikkelgevoeligheid, omgaan met rouw en verdriet, …

Werken met kinderen is nog steeds mijn passie: het welbevinden van kinderen bevorderen zodat ze zich goed voelen en zoeken naar mogelijkheden om hen stapjes vooruit te laten zetten in hun ontwikkeling. Ik vind extra uitdaging in de begeleiding van kinderen waarbij het even heel moeilijk gaat of die vastgelopen zijn. Deze kinderen terug een goed gevoel geven en op weg helpen, geeft me veel voldoening.

Om me verder te specialiseren en zo nog gerichter kinderen en hun ouders te kunnen begeleiden, koos ik in 2021 voor de opleiding Client-Centered Spelcounseling.

Vanaf oktober 2023 combineer ik mijn job in het buitengewoon onderwijs met het werken als spelcounselor in Het Sleutelbloempje.

" Je ontdekt meer over een persoon in een uur spel dan in een jaar conversatie. "

Diploma's & vormingen


  • Professionele Bachelor Kleuteronderwijzer (KVRI Vorselaar - 1992-1995)

  • Master Pedagogische Wetenschappen optie Onderwijskunde (KU Leuven - 1995-1999)
  • Bewijs Pedagogische Bekwaamheid (KU Leuven Specifieke Lerarenopleiding - 1999-2000)
  • BaNaBa Buitengewoon Onderwijs (Vives Tielt - 2012-2014)
  • Postgraduaat Client-Centered Spelcounseling (Thomas More Antwerpen - 2021-2023)
Aangesloten bij:
  • Vlaamse Vereniging voor Spelcounselors- en therapeuten vzw (VVSpel)

Contact

an@hetsleutelbloempje.be