Griefelen

Van spanning naar ontspanning

Griefelen is een methode om van spanning tot ontspanning te komen. Het dagelijkse leven kan zowel voor ouder als kind stress met zich meebrengen. Deze spanning ontladen op een positieve manier is niet vanzelfsprekend. Vooral kinderen leren dit niet uit zichzelf en hebben hier hulp voor nodig. Griefelen geeft handvaten aan ouders om hun kind hierin te ondersteunen. Kinderen leren, in aanwezigheid van een ouder zichzelf beter reguleren (emoties, gedrag en relatie)

Samen Griefelen:

  • De kinderen werken met hun de zintuigen waarbij de aanwezigheid van een volwassene een steun is waardoor de prikkel- en informatieverwerking rustiger kan verlopen.
  • Met behulp van een volwassene gaat het kind (bewust) kennis maken met de gewaarwordingen in hun lichaam. Kinderen oefenen om aan te geven waar deze gewaarwordingen zitten in hun lichaam (lichaamsbesef).
  • Samen met een volwassene zoekt het kind naar een naam voor de gewaarwordingen en gevoelens. Hoe noem je wat je voelt in je lichaam?
  • Het kind leert een aantal technieken die hem/haar kunnen gaan helpen om spanning te leren verdragen en /of om te zetten naar ontspanning. Er wordt veel geoefend met de ademhaling, stevig in je lichaam zitten, met de aandacht in het hier en nu zijn.
  • Tijdens elke bijeenkomst worden sociale vaardigheden geoefend: 'samen' in een ritme komen (patronen ontwikkelen), kunnen luisteren, beurtname, stoppen van ongewenst gedrag, bereikbaar blijven bij oplopende spanning, oogcontact vasthouden, steun/hulp vragen bij volwassenen, enz.

Dit alles leren de kinderen aan de hand van liedjes, verhalen en speelse oefeningen.
Voor meer informatie over het grielen kan je terecht op de website www.griefelen.nl

Voor wie?

Kinderen van 2,5 tot 7 jaar en hun ouder(s)
Individueel of ouder-kind traject mogelijk

Door wie?

Silvie Vermeulen

Een afspraak maken

Klik op onderstaande knop om een afspraak te maken. 

Kom je voor de eerste keer? Kies dan eerst voor een intake gesprek. We nemen dan ruim de tijd om te luisteren naar jullie verhaal en bekijken dan samen of Griefelen de volgende stap kan zijn.