Silvie Vermeulen
Psychologisch consulent - Spelcounselor


Silvie Vermeulen  is psychologisch consulent en client-centered spelcounselor.

In 2013 rondde ze haar bacheloropleiding toegepaste psychologie af. Tijdens haar stages werkte ze steeds met kinderen. Hier maakte ze voor de eerste keer kennis met de kracht van spel bij de begeleiding van kinderen. Na haar opleiding richtte ze haar eigen praktijk 'Het Sleutelbloempje' op om met kinderen aan de slag te kunnen gaan en volgde het postgraduaat client-centered spelcounseling om zich hierin verder te specialiseren. 

Na haar studies is Silvie gestart in het Centrum voor Ambulante Revalidatie 'Zuiderkempen'. Hier heeft ze ervaring opgedaan in het werken met kinderen met een verstandelijke beperking en ontwikkelingsstoornissen. 

In april 2016 trok Silvie naar Nederland om te leren hoe kinderen met dagdagelijkse prikkels kunnen omgaan en hoe de band tussen ouder en kind sterker kan worden. Sindsdien is ze een erkend Griefelaar.

Verder blijf ze zich verdiepen in verschillende thema's. Een thema dat haar enorm bezighoudt is de relatie tussen ouder en kind en hoe je deze kan versterken. Dit thema is haar sinds de geboorte van haar dochtertje nog meer gaan aanspreken. 

Hulp- en opvoedingsvragen worden bekeken met een brede kijk die vertrekt vanuit de noden van het kind. Ze hanteert een visie die aansluit bij onvoorwaardelijk ouderschap, waarbij het samen zoeken naar antwoorden, die afgestemd zijn op de behoeften van ouder en kind.

Eén van haar favoriete quotes toont dat elk begin moeilijk kan zijn en dat iedereen het in zich heeft om te groeien:

Elke wijze uil begon als uilskuiken.


Diploma's en vormingen:

  • Bachelor toegepaste psychologie (2013)
  • Postgraduaat client-centered spelcounseling (2015)
  • Luister nu eens naar mij! (Kinderen en rouw) (2014)
  • Workshop ImPaCT (Improving Parents as Communication Teachers) (2014)
  • Workshop Griefelen (2016)
  • Levensreddend handelen bij baby's en kinderen (Child Care Academy) (2018)
  • Opleiding Perinatale counseling (io)

Aangesloten bij: Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten (BPC)

www.psychologischconsulent.be