Lise Notelaers

Yoga docent

In 2011 studeerde ik af als kleuterjuf. Tijdens mijn job als leerkracht, werd het al snel duidelijk dat mijn hart lag bij kinderen die net dat tikkeltje extra zorg nodig hadden. Al snel volgde ik de opleiding BaNaBa Zorgverbreding en Remediërend leren. Als zorgleerkracht voelde ik me als een vis in het water. Werken aan het welbevinden van kinderen is voor mij prioriteit nummer één, dit zowel in mijn rol van zorgleerkracht als van klasleerkracht. Als kinderen zich goed voelen, zullen ze ook veel sneller dingen leren.

Mijn interesse in yoga is in 2019 begonnen. Ik merkte dat het als werkende mama heel druk was en dat mijn hoofd ook vaak vol zat. Op aanraden van mijn kinesist begon ik yoga te doen. Al snel had ik de microbe te pakken. Zo ondervond ik dat yoga een rustgevend effect had op mijn lichaam, op mijn ademhaling maar ook op mijn mentale gezondheid. Al snel zat ik 2 keer per week in de yogazaal en werd dit echt een momentje voor mezelf.

Meer en meer zie ik ook hoe kinderen het moeilijk hebben om tot rust te komen. Ik zie heel vaak volle hoofdjes en emoties die alle kanten uitgaan. Kinderen van nu worden zo overstelpt met prikkels en met heel veel verwachtingen zodat rust nog maar moeilijk een plaatsje krijgt binnen het dagelijks leven.

Op een gegeven moment kreeg ik op mijn yoga mat de ingeving om zelf yoga aan kinderen te geven. Hoe fijn zou het zijn dacht ik, om de rust die ik nu zelf ervaar, door te geven aan kinderen.

Dit voorjaar begon ik vol enthousiasme aan een cursus kinderyoga. Ik wou datgene wat mij zoveel rust bracht, ook aan kinderen doorgeven.

Hieruit ontstond kinderyoga Kiungo. Kiungo is Swahili voor verbinding.

Verbinding maken met jezelf maar ook met anderen, is mijn grootste doel bij kinderyoga. Waarom Swahili? Tijdens mijn buitenlandse stage van 3 maanden ben ik mijn hart verloren in het mooie Kenia. Swahili is de taal die ze in Kenia spreken. En Kenia,… dat is het plaatsje waar ik het gelukkigst ben.

Mijn leuze: Wees jezelf, in al je kleuren. Je mag er helemaal zijn.

Contact

0494 24 94 44

yoga@hetsleutelbloempje.be

@kiungokinderyoga